Computer kopen

Weet jij welk internetabonnement je nodig hebt?

Deel artikel

Ben je op zoek naar een internet abonnement? Er komen steeds meer aanbieders op de markt die internet abonnementen aanbieden. Maar ook de alles-in-1 pakketten worden steeds populairder.  Welk abonnement je nodig hebt hangt af van je voorkeuren. Kijk je vaak films en series op Netflix of Videoland? Dan heb je een groter abonnement nodig als wanneer je alleen af en toe een e-mailtje verstuurd. De prijzen kunnen enorm verschillen per provider, met een postcodecheck weet je meteen welke provider het goedkoopste is.

Vind de goedkoopste provider

Bij de meeste vergelijkers wordt gevraagd om je postcode, dit heeft ermee te maken dat niet alle providers op ieder adres diensten kunnen aanbieden. Tevens weet je na een postcode check hoe de snelheid van het internet is bij jou in de straat. Bij de meeste aanbieders ben je al online vanaf 25 euro, je tarief wordt duurder wanneer je allerlei extra’s op je pakket wilt aansluiten.

Welk abonnement past bij mij?

Het verschilt per persoon welk abonnement er bij je past, iedereen heeft voorkeuren. Natuurlijk wilt iedereen goedkoop en supersnel internet. Er zijn bij verschillende providers veel verschillende pakketten met verschillende snelheden, hoe sneller het internet des te duurder je maandlasten worden. Heb je geen snel internet nodig? Dan voldoet een goedkoper pakket. Kijk je veel films en series, dan heb je een duurder abonnement nodig.

Om je apparaten thuis draadloos  te verbinden met het internet is een draadloze router nodig. Deze wordt meestal gratis meegeleverd als je een abonnement afsluit, ook het modem die nodig is om verbinding met de router te maken wordt meegeleverd. In veel gevallen is het een router en modem in één, informeer dit goed bij je provider.

Overstappen naar een andere provider

Als je al internet hebt, maar je wilt overstappen naar een andere provider dan kun je ook gebruik maken van de postcode check. In één oogopslag weet je meteen bij wie je het goedkoopste uit bent. Maar bekijk goed de looptijd van het contract bij je huidige provider. Als je namelijk een contract hebt met een minimale looptijd, loop je het risico op een boete voor het vroegtijdig opzeggen van het abonnement. Als de minimale looptijd is verstreken, en je wilt gaan overstappen hoef je dit niet zelf in werking te zetten. Je nieuwe provider regelt de opzegging bij de oude provider.

Gerelateerd nieuws

Computer

Computer online kopen

Er worden steeds meer computers online gekocht. Waar vroeger iedereen in de winkel een computer kocht is dat nu heel anders. Het aanbod computers online

tbalet of laptop of computer kopen
Laptop

Laptop of tablet

De opkomst van de tablet heeft ervoor gezorgd dat er steeds minder laptops verkocht worden. Tablets beschikken over steeds meer mogelijkheden en worden hierdoor steeds