Computer kopen

Ultimaker printers voor verschillende materialen

Deel artikel

Er is een duidelijke reden aan te wijzen waarom Ultimaker zeer populair is. Als fabrikant van 3D printers is het belangrijk om veelzijdigheid te bieden. Dat geldt in de eerste plaats voor de mogelijkheden van de printers zelf. Daarnaast geldt het ook voor de manier waarop met de ontwerpen gewerkt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop met het materiaal gewerkt wordt. In dat opzicht is het belangrijk om de mogelijkheden van de printers van deze fabrikant eens goed te leren kennen. Dit helpt bij het maken van de meest geschikte keuze voor jouw doeleinden.

Filamenten die veel gebruikt worden
Ultimaker biedt in ieder geval de mogelijkheden om de gebruikelijke soorten filament te gebruiken. Je denkt dan in de eerste plaats aan plastic. Vormen die veel voorkomen zijn dan PLA en ABS. In de meeste gevallen is dit al voldoende om er iets goeds van te kunnen maken. De materialen zijn stevig, maar ook flexibel. Dit maakt ze juist ook zo populair om ermee te werken. Het is wel belangrijk om te weten dat dit optimaal is om mee te werken. Dat neemt niet weg dat er ook allerlei andere goede opties zijn om mee te werken.

Meer geavanceerde soorten filament
Er zijn veel meer soorten filament op de markt. Er zijn dan ook verschillende modellen van Ultimaker die het werken met deze soorten filament mogelijk maken. Denk dan bijvoorbeeld aan de versterkte variant van PLA. Ook PVA en PC zijn goed te gebruiken. Zoals dat ook geld voor het materiaal PC. Er zijn voldoende toepassingen te bedenken waarbij het belangrijk is om dit specifieke soort plastic te gebruiken. Zeker bij creatief gebruik van de printer is dit van groot belang. Daarom zijn deze printers dus juist ook aantrekkelijk in gebruik in dit soort situaties. Dit telt mee.

Echt alles kunnen maken
Natuurlijk is er eigenlijk maar één reden waarom Ultimaker zo populair is. Door de vele mogelijkheden met filament is het ook zo dat eigenlijk elk ontwerp uit te werken is. Dat gaat zelfs nog veel verder dan je misschien denkt. Zo zijn er ook mogelijkheden om met nylon te werken. Dat is bijvoorbeeld de manier van werken die in de kledingindustrie wordt toegepast als het om een 3D printer gaat. Alleen al weten dat dit mogelijk is, maakt het voor elk type ondernemer aantrekkelijk om eens te bekijken welke mogelijkheden er allemaal kunnen liggen op dit gebied.

Bezoek onze website: meer3d.nl/product-category/3d-printers/ultimaker/

Gerelateerd nieuws

Computer

Computer online kopen

Er worden steeds meer computers online gekocht. Waar vroeger iedereen in de winkel een computer kocht is dat nu heel anders. Het aanbod computers online

tbalet of laptop of computer kopen
Laptop

Laptop of tablet

De opkomst van de tablet heeft ervoor gezorgd dat er steeds minder laptops verkocht worden. Tablets beschikken over steeds meer mogelijkheden en worden hierdoor steeds