Computer kopen

Waar moet je op letten als je een nieuwe computer koopt?

Deel artikel

Tegenwoordig werkt vrijwel iedereen met een computer. Het is voor veel zaken noodzakelijk om een computer te hebben. Daarom kun je met bijna elke computer die je kunt kopen wel de standaard dingen die je met een computer moet kunnen doen. Denk aan internetten, e-mailen, teksten maken enzovoorts. Toch zijn er altijd dingen waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe computer.

Voordelen computer
Bedenk je eerst goed of je niet liever een laptop aanschaft dan een computer. Een computer heeft echter vele voordelen tegenover een laptop. Zo is een computer vaak goedkoper dan een laptop en is een computer beter voor je lichaam als je verwacht er uren op te moeten werken. Dit komt omdat een computer een los toetsenbord, een losse muis en een los beeldscherm heeft. Hierdoor heb je een betere lichaamshouding tijdens het gebruik ervan. Ook kun je met een computer een groter beeldscherm kiezen. Tot slot zijn onderdelen van een computer makkelijker en goedkoper te vervangen dan die van een laptop.

 

Wat voor iets zoek je?
Als je een nieuwe computer gaat aanschaffen, is het slim om jezelf af te vragen waar je hem voor wil gaan gebruiken. Wil je bijvoorbeeld graag een kleine computer zodat hij maar weinig plek inneemt? Bedenk dan wel dat je er waarschijnlijk minder mee kunt doen. Een kleinere computer heeft minder te bieden qua prestaties. Of wil je geen computerkast en dus bijvoorbeeld een iMac? Dit kan natuurlijk ook, al moet je je wel realiseren dat een iMac een heel ander besturingssysteem heeft dan een computer. Dit kan enorm wennen zijn.

 

Let op het beeldscherm
Als je verwacht dat je veel tijd gaat doorbrengen achter je computer, dan moet je goed letten op de kwaliteit en het bedieningscomfort van de muis en het toetsenbord. Ook moet het beeldscherm prettig zijn voor je ogen. Kijk daarom goed naar de afmetingen van het beeldscherm. Ook is de reflectie van het beeldscherm erg belangrijk. Een glanzend beeldscherm is mooi, maar je zit niet te wachten op een reflecterende zon in je ogen. Let ook op de aansluitingen in het beeldscherm. Zorg ervoor dat je een beeldscherm koopt met een aansluiting waarvoor je computer een ingang heeft. Denk voordat je een nieuwe pc koopt goed na over wat je er allemaal mee wil doen en bekijk de in- en uitgangen van de pc om te controleren of alles wat je nodig hebt aanwezig is.

 

Vind je het lastig om een passende computer te vinden? Of wil je graag een computer op maat? Schakel dan de hulp in van een professioneel bedrijf. Neem contact op met DvD-ict voor advies.

 

 

Gerelateerd nieuws

Computer

Computer online kopen

Er worden steeds meer computers online gekocht. Waar vroeger iedereen in de winkel een computer kocht is dat nu heel anders. Het aanbod computers online

tbalet of laptop of computer kopen
Laptop

Laptop of tablet

De opkomst van de tablet heeft ervoor gezorgd dat er steeds minder laptops verkocht worden. Tablets beschikken over steeds meer mogelijkheden en worden hierdoor steeds