Computer kopen

Lenovo

Lenovo is in 1984 opgericht door een groep van 10 technische in Beijing. Het bedrijf heette toen nog Legend. In 2004 kwam de aankondiging van IBM dat het zijn gehele pc-afdeling zou verkopen aan Lenovo. IBM verkocht dit onderdeel omdat het vond dat dit niet meer bij het strategisch doel van het bedrijf behoorde. De verkoop van de afdeling ging over een bedrag van 2 miljard dollar. Met de overname van deze afdeling was Lenovo meteen de grootste computerfabrikant in China en is zelfs sinds 2011 de op 1 na grootste ter wereld.

In 2011 werd het Duitse bedrijf Medion, bekend van de apparatuur die bij Aldi verkocht wordt, overgenomen. In 2014 nam het de telecom-afdeling van Motorola over. In 2012 had Lenovo een omzet van 24 miljard dollar, met een netto winst van 385 miljoen dollar.

Computers voor de consument

Lenovo produceert tablets, laptop en desktop pc’s voor consumenten. De apparaten worden onder verschillende modellenlijnen geplaatst om zo een afscheiding te maken tussen verschillende klasses. Lenovo produceert namelijk niet alleen apparatuur voor de consument maar is ook erg actief op de zakelijke markt.
Voor desktop computers hebben ze de volgende modellen:

  • Essential
  • Thinkcentre, desktops voor zakelijk gebruik.
  • Ideacentre, desktops voor persoonlijk gebruik.

Naast desktop pc’s maakt Lenovo ook laptops, smartphones en tablets. Ook voor randapparatuur voor uw computer bent u bij Lenovo aan het juiste adres. Lenovo produceert ook monitoren, opslagmediums en servers.