Computer kopen

HP

Hewlett-Packard, HP, is een groot Amerikaans bedrijf. Het bedrijf produceert elektronica onderdelen, software en is actief in de dienstverlening. HP staat al jaren in de top drie van computer leveranciers.

HP is in 1939 opgericht in een garage in Palo Alto, een stad in Californië. William Hewlett en David Packard produceerden hier wetenschappelijke instrumenten zoals radio’s, sonars en oscillators. In 1968 werd de eerste personal computer gemaakt, wat toen een rekenmachine werd genoemd om problemen met IBM te vermijden. Pas in de jaren tachtig bracht HP computers op de markt die bedoelt waren voor bedrijven en scholen. 10 jaar laten, in de jaren negentig, begon het bedrijf zich ook te richten op particulieren. Het bedrijf produceert naast computers ook veel andere apparatuur zoals printers, camera’s, scanners en pda’s.

Zakelijk markt

HP produceert veel desktop pc’s en is erg populair in het bedrijfsleven. Computers van HP zijn populair door hun goede prijs/kwaliteit verhouding. Het marktaandeel van HP is momenteel 21% in het bedrijfsleven. In 2003 begon het met de levering van de HP Compaq d530 die beschikte over een Intel Pentium 4 Celeron met 4GB werkgeheugen. Het meest recente model is de HP EliteDesk 800 G1, met een Intel i7, i5 of i3 processor.

Niet iedereen heeft een super snel en nieuw systeem nodig voor zijn werk. Je kan veel geld besparen door een 2e hands HP desktop pc te kopen. Er is veel te koop en er worden zelfs modellen aangeboden met garantie. De HP Compaq DC7700 is bijvoorbeeld een erg populair model en het aanbod is erg groot. Deze modellen worden door HP geleverd in verschillende formaten, van een normale desktop-tower pc tot een Ultra Slim Desktop computer.

Wil je een HP computer kopen? Bekijk onze speciale koop pagina en ontdek waar je het goedkoopste een computer kan kopen!

Presario modellen

Voor het computer thuisgebruik heeft HP de Compaq Presario lijn. In 1993 werd het eerste model geleverd. Na een periode brengt HP een nieuwe, verbeterde versie uit en geeft deze een nieuwe type naam. Het is verstandig om voordat je een HP computer wilt kopen eerst je eisen aan de computer op papier te zetten. HP levert verschillende modellen in verschillende prijsklassen die ieder hun eigen specificaties hebben. Schrijf je eisen op en vergelijk deze met de specificaties van de recente HP modellen en beslis zo welk model jij nodig hebt. Hiermee voorkom je dat je een te sloom systeem koopt, of teveel betaald voor een model dat veel te snel is voor jou eisen en wensen.