Computer kopen

Acer

Acer is de nummer 2 op de top 5 grootste bedrijven die merk pc’s verkopen. In Taiwan bezit Acer de grootste computerwinkelketen. Acer verkoopt desktop pc’s, laptops, servers, opslag, randapparatuur, monitoren en televisies.

Acer werd in 1976 opgericht door Stan Shih en zijn vrouw Carolyn Yeh en werden geholpen door vijf anderen. Het kantoor werd ingericht in Hsinchu City in Taiwan. 11 Medewerkers werden aangenomen en er kon begonnen worden met het produceren en verhandelen van elektronica onderdelen en gaven advies voor het gebruik van microprocessors. In 1997 kwam de ontwikkeling van het bedrijf in een stroomversnelling door de overname van de gehele Texas Instruments Computer divisie. Momenteel heeft Acer 39.000 werknemers en is actief in meer dan 140 landen. Het bedrijf had in 2009 een omzet van 17 miljard dollar en een winst van 354 miljoen dollar.

Actief onder meerdere namen

Acer heeft meerdere bedrijven overgenomen en heeft ook verschillende dochteronderneming die ook actief zijn in de computerbranche. In 2007 werden Gateway en Packard Bell overgenomen, waarmee het direct het grootste computerbedrijf in Azie, Europa en Amerika werd. Voor losse onderdelen verkoop heeft Acer de dochteronderneming Aopen. Een andere bekende onderneming is Apacer die geheugenchips produceert. Apacer is marktleider in OEM-geheugenchips, of flashgeheugen. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt in flash geheugen.
Acer doet in Europa veel aan sponsoring om meer naamsbekendheid te krijgen. In 2010 was het sponsor en heeft het computerapparatuur geleverd aan de Olympische Winterspelen in Vancouver. In 2012 werd dit gedaan tijdens de spelen in Londen. Daarnaast is Acer sponsor van het Ferrari Formule 1 team.

Acer voo de consumenten

Acer produceert laptops, tablets en computers voor de consumenten. Producten van Acer zijn vaak goedkoper dan die van concurrenten. Dit komt doordat goedkopere onderdelen en software gebruikt worden voor de modellen. Voor laptops zijn vooral de Aspire en de Travelmate modellen populair. Acer produceert computers onder de volgende modellen lijnen:

  • AcerPower
  • Aspire
  • Veriton
  • Extensa
  • Predator

De Aspire is verreweg de populairste modellenlijn van Acer in de consumentenmarkt.