Computer kopen

Voor- en nadelen LED verlichting

Deel artikel

LED verlichting, wat zijn nou precies de voor- en nadelen ervan?

Wellicht heeft u zich ooit afgevraagd waarom ledverlichting tegenwoordig zo populair is. Dat komt voornamelijk door de energiezuinigheid van het licht, en in een tijd waar we duurzaam willen leven is dat een groot voordeel. Mocht u ledverlichting nu willen aanschaffen voor uw huis dan is het verstandig om u zich van te voren goed in te laten lichten.

De pluspunten van LED verlichting

Letterlijk staat LED voor Light Emitting Diode. Dit betekend een lichte uitstralende diode oftewel een soort van kleine lampjes. De technologie achter LED verlichting staat erom bekend dat het zeer ingewikkeld en veel omvattend is. LED lampen zijn ten opzichte van gloei- of spaarlampen en halogeenverlichting een veel betere verlichting. Dat komt omdat LED verlichting enkele belangrijke voordelen heeft wat voor iedereen erg aantrekkelijk is. De belangrijkste voordelen van LED lampen zijn:
•    LED lampen hebben een langere levensduur
•    LED lampen hebben een uiterst snelle opstarttijd
•    LED lampen zijn gemaakt van robuust materiaal wat meer schokbestendig is
•    LED lampen hebben een langere warmte-afgifte
•    LED lampen zijn vele malen zuiniger
De techniek van LED verlichting is in een dusdanig stadium dat u nu ook kunt kiezen voor verschillende kleuren zoals rood, blauw en geel. Als u wat leuke kleurtjes in uw huis wilt kan dit een erg goede oplossing zijn.

De minpunten van LED verlichting

Uiteraard zitten er ook nadelen aan LED verlichting. Niets kan immers perfect zijn, LED verlichting ook niet. Daarom is het ook belangrijk om de minpunten van LED verlichting in kaart te brengen:
•    De lichtopbrengst en kleurentemperatuur

De technologie achter LED verlichting is nog volop in ontwikkeling en zit momenteel nog in een groeiproces. Bij de aankoop van een gloeilamp kan men er blindelings op vertrouwen dat de lichtopbrengst en de kleurentemperatuur hetzelfde zijn als wat er op de verpakking staat van de lamp. Maar bij LED lampen is dit in sommige gevallen niet het geval. Een enkele keer kan het zo zijn dat de lichtopbrengst lager uit dan wat er aangegeven staat. Datzelfde geldt voor de kleurentemperatuur. Als je dus zeker wilt zijn van je zaak is het ’t handigst om naar een speciaalzaak te gaan.

•    Hoge aanschafprijs
Een ander minpunt aan LED verlichting is dat LED lampen qua aanschafprijs duurder zijn dan bijvoorbeeld gloeilampen. Dit komt omdat de technologie achter LED verlichting een stuk gecompliceerder is dan die van andere lampen. Hedendaags begint het er wel op te lijken dat LED lampen goedkoper worden omdat de productie toeneemt.

Gerelateerd nieuws

Computer

Computer online kopen

Er worden steeds meer computers online gekocht. Waar vroeger iedereen in de winkel een computer kocht is dat nu heel anders. Het aanbod computers online

tbalet of laptop of computer kopen
Laptop

Laptop of tablet

De opkomst van de tablet heeft ervoor gezorgd dat er steeds minder laptops verkocht worden. Tablets beschikken over steeds meer mogelijkheden en worden hierdoor steeds