Computer kopen

Een portofoon kopen: hier moet je op letten

Deel artikel

Als kind hebben we allemaal met een walkie talkie gespeeld. Hoe leuk was het om samen met je vriendjes verstoppertje te spelen terwijl je elkaar via de walkie talkie hints over je verstopplek gaf. Walkie talkies zijn echter niet alleen voor kinderen. In veel beroepen worden walkie talkies nog steeds gebruikt. Deze worden dan alleen geen walkies talkies, maar portofoons genoemd. Ook particulieren schaffen steeds vaker een portofoon aan. Ben jij ook van plan om een portofoon te kopen, hou dan rekening met de volgende punten.

Oneindig veel mogelijkheden

Er zijn enorm verschillende soorten portofoons. Allereerst zijn er standaard portofoons die je alleen kunt gebruiken om met elkaar te praten. Je drukt de knop in, spreekt in de portofoon en iedereen op het kanaal kan je horen. Er zijn tegenwoordig ook portofoons die bijna evenveel mogelijkheden hebben als een telefoon. Deze portofoons hebben bijvoorbeeld wifi en sommige beschikken zelfs over een camera. Bedenk goed welke functies jij belangrijk vindt. De prijs tussen de verschillende portofoons kan namelijk erg verschillen.

Portofoon

Vergeet geen vergunning aan te vragen

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat je voor sommige portofoons een vergunning nodig hebt. Als je een portofoon koop staat hier vaak bij vermeld of deze vergunningsvrij is of niet. Als er een vergunning nodig is, vraag je deze aan bij het Agentschap Telecom. Het aanvragen van een vergunning kost eenmalig 150 euro. Als je een vergunning hebt gekregen is deze vijf jaar geldig. Je betaalt dan nog jaarlijks 60 euro.

WalkieTalkie

Een goedkope portofoon van hoge kwaliteit

Als je hebt besloten welke functies jij belangrijk vindt, is het tijd om een merk portofoon te kiezen. Ook hier is namelijk enorm veel keuze in. De meeste particulieren kiezen voor een portofoon van Kenwood. Dit merk biedt portofoons aan voor ongeveer honderd euro. Als particulier heb je zo een relatief goedkope portofoon van hoge kwaliteit. Andere bekende merken voor portofoons zijn Motorola en Tytera. Heb je het liefst een portofoon voor een zeer lage prijs? Kies dan voor het merk Baofeng.

 

Gerelateerd nieuws

Computer

Computer online kopen

Er worden steeds meer computers online gekocht. Waar vroeger iedereen in de winkel een computer kocht is dat nu heel anders. Het aanbod computers online

tbalet of laptop of computer kopen
Laptop

Laptop of tablet

De opkomst van de tablet heeft ervoor gezorgd dat er steeds minder laptops verkocht worden. Tablets beschikken over steeds meer mogelijkheden en worden hierdoor steeds