Computer kopen

Duurzame apparatuur voor op kantoor

Deel artikel

Er wordt in het bedrijfsleven steeds meer tijd een aandacht besteed aan duurzaamheid, dit is niet gek want het is zowel beter voor het milieu als voor de financiën. Hoewel het duurzaam maken van je kantoor misschien veel werk is, kan je toch met een paar veranderingen al veel verschil merken.

Besparen op apparatuur

In het bedrijfsleven worden veel soorten apparaten dagelijks gebruikt. Denk bijvoorbeeld eens aan desktop computers, laptops, printers, shredders, schermen. Moderne apparatuur wordt steeds duurzamer op het gebied van energieverbruik, probeer als je een apparaat aanschaft altijd te letten op wat het energielabel aangeeft wat het verbruikt. Probeer ook altijd te letten op sluipstroom, vaak als je iets uitzet denk je dat het apparaat ook helemaal uit staat, dit is echter niet altijd zo. Als je bijvoorbeeld je computer uitschakelt blijven je schermen altijd nog op stand-by staan. Als je er voor zorgt dat alle apparaten helemaal uit staan kan dit op jaarbasis veel kosten schelen. Als je nieuwe apparatuur koopt, is het zonde om het oude apparatuur weg te gooien als deze nog prima werken. Deze kan je afgeven bij kringloopwinkels of dergelijke speciaalzaken waar ze nog doorverkocht kunnen worden aan consument voor wie deze apparaten nog goed genoeg voor zijn.

De verlichting

Het vervangen van alle lampen voor LED verlichting is iets wat ook altijd aan te raden valt. Het kan een redelijke investering zijn maar het levert ook veel op. Het stroomverbruik van LED verlichting ligt veel lager dan het verbruik van gloei of halogeen verlichting. Ook is de levensduur van LED verlichting vele malen hoger dan die van de oudere verlichtingstypes, waardoor je één keer investeert en dan heel lang niet meer. Uiteindelijk zal je veel besparen als je overgaat op LED. Verder kan je sowieso ook besparen door de verlichting uit te doen in ruimtes waar niemand op dat moment is, je kan hiervoor bijvoorbeeld werken met sensors.

Duurzame artikelen

Hoewel er steeds meer digitaal gewerkt wordt, wordt er nog steeds veel geprint in het bedrijfsleven. Als je een zakelijke printer wilt kopen, let dan op het energielabel en op wat de printer allemaal moet kunnen. Steeds vaker wordt er bijvoorbeeld op afstand via de cloud geprint, zorg er ook voor dat de printer uit staat als deze niet gebruikt wordt. Als je papier koopt, let er dan op of het gerecycled papier of papier met een FSC-keurmerk is, dit wijst erop dat het op een duurzame manier geproduceerd is.

Gerelateerd nieuws

Computer

Computer online kopen

Er worden steeds meer computers online gekocht. Waar vroeger iedereen in de winkel een computer kocht is dat nu heel anders. Het aanbod computers online

tbalet of laptop of computer kopen
Laptop

Laptop of tablet

De opkomst van de tablet heeft ervoor gezorgd dat er steeds minder laptops verkocht worden. Tablets beschikken over steeds meer mogelijkheden en worden hierdoor steeds