Computer kopen

Bizarste objecten geprint met een 3D printer

Deel artikel

Een 3D printer is nog een apparaat wat niet in iedere huishouden staat. Maar we worden steeds goedkoper dus ook steeds toegankelijker voor consumenten. Je kunt veel objecten 3D printen, ook hele ongebruikelijke dingen, dingen wat niet zo snel in je op zou komen dat het überhaupt mogelijk is om te printen. In dit artikel ga ik een aantal opmerkelijke 3D geprinte objecten laten zien.

Menselijke onderdelen uit de 3D printer

We kunnen ondertussen protheses printen, kunstarmen of kunstbenen worden al geprint uit een 3d printer. De zorg heeft veel baat bij deze nieuwe technologieën, er worden al tests gedaan met het printen van slakkenhuizen om zo beschadigde delen van het binnenoor te vervangen.

Onderzoekers zijn er ook in geslaagd om nog een stapje verder te gaan en werkzame bloedvaten te printen. Doormiddel van het laag op laag te printen van levend weefsel, zijn ze er in geslaagd om werkzame bloedvaten te printen.

Gebouwen

Een belangrijk onderdeel van 3D printen in de toekomst gaat het printen van gebouwen zijn. Geautomatiseerde robots die gebouwen laag voor laag op gaan bouwen. Hiervoor heb je uiteraard wel een professionele 3d printer nodig die industrieel in te zetten is. Zo kunnen er enorme constructies nauwkeurig worden opgebouwde. Dit kan de kosten van huizenbouw enorm laten dalen, ook is het een stuk veiliger om een printer een huis te laten bouwen dan mensen. Er gebeuren jaarlijks enorm veel ongeluk op bouwplaatsen, soms ook met dodelijke gevolgen.

Wapens

Dit is een wat controversiële kwestie, maar inmiddels worden er wapens geprint. Er staan al downloadbare files op het internet die je zo in kunt voeren in je 3D printer. Je hebt wel het juiste 3d filament nodig.

Gerelateerd nieuws

Computer

Computer online kopen

Er worden steeds meer computers online gekocht. Waar vroeger iedereen in de winkel een computer kocht is dat nu heel anders. Het aanbod computers online

tbalet of laptop of computer kopen
Laptop

Laptop of tablet

De opkomst van de tablet heeft ervoor gezorgd dat er steeds minder laptops verkocht worden. Tablets beschikken over steeds meer mogelijkheden en worden hierdoor steeds