Computer kopen

Mac OS

Mac OS, of Macintosh Operating System, is een besturingssysteem speciaal gemaakt voor computers van Apple. Het OS is ontwikkeld door Apple zelf. De eerste versie van Mac OS werd in 1984 en was het eerste systeem dat gebruik maakte van een grafische gebruikersinterface(GUI) dat een succes is geworden. De introductie van de eerste versie geld dan ook als het beginpunt van de muisgestuurde gebruikersinterface voor computers.

Het systeem was in het begin bekend onder de naam ‘System’. Vanaf de introductie kon met iconen en vensters gewerkt worden. Dit was erg vooruitstrevend in die tijd. Concurrenten als MS-DOS werkte bijvoorbeeld alleen met commandoregels.

mac os x

Mac OS x is de opvolger van de oude Mac OS, het besturingssysteem draait alleen op PowerPC processors vanaf type G3 en ook op Intel X86-processors. De meest recente versie werd uitgebracht op 22 oktober 2013 en heet Max OS X 10.9 (Mavericks).

In deze versie is de accuduur verbeterd, zijn gebruikersrechten veranderd en is de integratie van de bekende iCloud verbeterd. Gebruikers die een Apple computer hebben die ondersteund wordt kunnen gratis upgraden naar de nieuwste versie.