Computer kopen

Barcodes

Deel artikel

Iedere dag worden er miljoenen producten gemaakt. Om alles georganiseerd en overzichtelijk te houden is het van belang dat ieder product zijn eigen naam krijgt terwijl het toch het zelfde product is met het zelfde label. Dit wordt gedaan doormiddel van een codering, die gemaakt worden door speciale codeersysteem.

 

We kennen de standaard barcodes allemaal. Deze barcodes worden gebruikt in supermarkten maar ook in bouwwinkels, apotheken, kleding- en schoenen winkels. Dit om te registreren wat er is verkocht en de verkoop van producten te bespoedigen. Als alle producten in de supermarkten met de hand qua prijs nog in getikt moesten worden hadden er in de supermarkten nog veel langere rijen gestaan. De barcodes bestaan uit een opeenvolging van lijnen en onderstaand vaak cijfers, een speciale scanner kan de barcode lezen en vervolgens informatie verschaffen over het desbetreffende product. Afhankelijk van het coderingssysteem kan de code uitsluitend uit cijfers bestaan, of uit een combinatie van cijfers, letters en leestekens.

 

De barcode heeft vele verschillende toepassingen en voor veel toepassingen wordt een andere codeermethode gebruikt. Voor iedere codeermethode bestaat er een ander codeersysteem of een codeer printer. Deze codes kunnen op hun beurt ook weer op verschillende manieren worden afgedrukt op de producten, dit ligt totaal aan het soort product. Niet iedere printer of systeem kan op elke ondergrond zijn codes afdrukken.

 

Vaak worden deze codeersystemen, codeer printers, code printer en barcode printen gebruikt voor grootschalig gebruik. Consumenten gebruiken ze echter ook wel maar op niet zo’n grote schaal. Zo zijn er bijvoorbeeld laser marking printers, thermal ink jet, hot stamp printer, thermal transfer, feeding systems, ink en hot-foil systems. Alle printers hebben op hun beurt hun eigen kenmerken en zijn goed in hun eigen soort van codeering. Bij de hot-foil codeer printer wordt er gebruik gemaakt van heet foli wat vervolgens gedrukt wordt op het desbetreffende product. Deze codes zijn waterresistant, slijtvast en veeg vast.

Gerelateerd nieuws

Computer

Computer online kopen

Er worden steeds meer computers online gekocht. Waar vroeger iedereen in de winkel een computer kocht is dat nu heel anders. Het aanbod computers online

tbalet of laptop of computer kopen
Laptop

Laptop of tablet

De opkomst van de tablet heeft ervoor gezorgd dat er steeds minder laptops verkocht worden. Tablets beschikken over steeds meer mogelijkheden en worden hierdoor steeds