Computer kopen

Apple doet het nog steeds enorm goed in computer/laptop markt

Deel artikel

De traditionele computer en laptop bedrijven als Dell en Microsoft hebben sinds de komst van Apple al een groot marktaandeel in moeten leveren. Waar Apple al sinds de start het verschil maakt in design, gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie, blijven Microsoft en Dell daarin nog steeds achter en dat blijft niet onopgemerkt. Zo heeft Apple ook vorig jaar nog steeds markt ‘afgesnoept’ van de grote computer producenten.

Waarom de verschuiving
De verschuiving van de traditionele Pc’s met de Microsoft besturingssystemen naar een Apple computer komt volgens het onderzoek voort uit het actievere gebruik vandaag de dag. Overal waar je loopt hebben mensen hun smartphone, tablet of laptop bij zich. Zonder één van deze devices kun je vandaag de dag niet meer communiceren en optimaal functioneren, vrijwel iedere baan heeft één van deze devices nodig! Door dat alles zo afhankelijker geworden is van deze devices, gaat de efficiency van een apparaat en de gebruiksvriendelijkheid ervan een steeds grotere rol innemen. Aangezien Apple hier specialist in is en de meeste ervaring mee heeft, gaan veel mensen uiteindelijk toch voor de producten van Apple. Het besturingssysteem van Apple werkt ook enorm goed als je er aan gewend bent, de overgang van Microsoft naar Apple kan wel even wennen zijn (enkele weken) maar daarna zal de productiviteit flink omhoog gaan! Daarnaast doet Apple het heel slim om al haar devices met elkaar te laten verbinden en met dezelfde systemen te werken, zo maken ze hun klanten indirect ook ‘afhankelijk’ van Apple en dienen ze bijna altijd terug te komen.

Welke opvallende zaken gebeuren er in de markt
Naast de voordelen op het gebied van efficiëntie hebben de producten van Apple natuurlijk ook nadelen. Zo blijkt wel uit de marktontwikkelingen dat de devices van Apple wel een stuk kwetsbaarder zijn, zo schieten de PC reparatie winkels als paddestoelen uit de grond en zien we dat zij zich voornamelijk focussen op producten van Apple, denk aan de iPhone, MacBook, iMac etc. De meeste bedrijven laten de producten gewoon inzenden door de klant en repareren deze op eigen locatie, andere bedrijven als bijvoorbeeld PCservice is flink aan het doorgroeien en opent nu zelfs de tweede locatie, namelijk in Amsterdam! Dit zijn duidelijke signalen dat de markt groot is en groeit.

Gerelateerd nieuws

Computer

Computer online kopen

Er worden steeds meer computers online gekocht. Waar vroeger iedereen in de winkel een computer kocht is dat nu heel anders. Het aanbod computers online

tbalet of laptop of computer kopen
Laptop

Laptop of tablet

De opkomst van de tablet heeft ervoor gezorgd dat er steeds minder laptops verkocht worden. Tablets beschikken over steeds meer mogelijkheden en worden hierdoor steeds