Voordelen van 3D-printen in de productie

0

3D-printen is iets wat een tijdje bestaat maar wat zijn nou echt de voordelen en is het toepasbaar? Steeds meer wordt 3D-printen ingezet in de productie, op deze manier is het mogelijk om met grote precisie producten en onderdelen laag voor laag op te bouwen, doormiddel van het 3d filament te printen. Voorheen duurde het wel even voordat er een prototype gemaakt kan, maar nu is dat proces versneld en verbeterd. In dit artikel lees je de voordelen van 3D-printen in de productie.

1. Minder kosten

Traditionele productiemethoden zijn vaak duur, terwijl het 3D-drukpoces het maken van onderdelen en producten goedkoper en toegankelijker maakt. In een traditionele productielijn heb je meerdere machines en of mensen nodig om het product samen te stellen, doordat dit nu gebeurd door een 3D-printer is dat niet meer het geval. Een professionele 3D-printer heeft alleen een operator nodig om het machine te starten zodat het een geautomatiseerd proces van het maken van het geüploade ontwerp kan beginnen. Daarom zijn de arbeidskosten bij he van 3D-printen voor productie aanzienlijk lager doordat ervaren machinisten geen deel hoeven uit te maken van het proces.

2. Minder risico

Wanneer bedrijven akkoord gaan met het design van een product dan committen ze aan de productie. Doordat het nu 3D-geprint kan worden neemt het de risico’s van productiefouten en verspilling van materialen. Een 3D prototype kan veel makkelijker opnieuw worden redesigned en in productie worden gebracht.

3. Sneller op de markt

Al met al maakt 3D-printen het makkelijker en sneller om producten op de markt te brengen. Het gaat in de eerste instantie wel om prototypes en concepten die snel kunnen worden gemaakt, en als het product functioneert en bevalt, kan het grootschalig worden geproduceerd.

Delen

Over de schrijver

Peter Keupink

Hallo ik ben Peter Keupink. Computers zijn mijn hobby. Ik moet altijd het laatste en het beste spul hebben en ik ben elke avond bezig met "projectjes", zoals mijn familie het noemt. Via deze site probeer ik mijn kennis met jullie te delen! Als je vragen hebt kan je altijd contact met mij opnemen.

Reacties zijn uitgeschakeld.