Handige gratis software en applicaties voor je computer

0

Volgens het Sociaal Cultureel Planbureau besteden we gemiddeld per dag zo’n 8,5 uur aan media. Hieronder valt het ook het gebruik van de computer. Daarom is het wel zo prettig als je ook van alle gemakken voorzien bent. Want naast de standaard programma’s zoals Word en Excel is er nog veel meer software beschikbaar om het je zeer makkelijk te maken. Bovendien zijn de opties die wij noemen in dit artikel gratis.

Gewiste bestanden terughalen

Het overkomt ons allemaal wel eens tijdens het opruimen van je bureaublad en andere bestanden dat je dingen verwijdert die eigenlijk op de computer hadden moeten blijven staan. Soms kan je dit eenvoudig weer terugvinden in de digitale prullenbak op je computer, maar dit is niet in alle gevallen zo. Gebruik in dit geval de gratis software Recuva. Hiermee kan je niet alleen bestanden, maar ook e-mails terughalen. Van tevoren de webmail op je pc instellen is dan wel een vereiste. Denk hierbij aan programma’s zoals Vivian Mail, Popcorn, Thunderbird en Mailbird. Het is daarnaast ook altijd verstandig om regelmatig een back-up te blijven maken van de bestanden op je computer.  

Beeldschermen computer

Altijd ondertiteling

Kijk je het liefst Engelse series en films, maar vind je het niet altijd even gemakkelijk om deze taal te verstaan? Veel apps en andere programma’s hebben al de mogelijkheid om ook de ondertiteling te downloaden (zoals Plex en de mediaspeler van VLC), maar dit is niet in alle gevallen zo. In dit geval kan je gebruikmaken van Sublight. Sleep het videobestand naar het betreffende scherm en je krijgt een overzicht van de beschikbare ondertitels.

 

Monitor

Houd je computer schoon

Als je veel achter de computer zit, dan is het ook verstandig om deze regelmatig op te schonen. Ook al merk je het niet gelijk, door alles cookie en alle andere (tijdelijke) bestanden kan je computer behoorlijk traag worden. Dit kan je voorkomen door je computer regelmatig te laten scannen door software die deze bestanden voor je vindt en vervolgens verwijdert. Ga in dit geval op zoek naar software als CCleaner en Revo Uninstaller.

Delen

Over de schrijver

Peter Keupink

Hallo ik ben Peter Keupink. Computers zijn mijn hobby. Ik moet altijd het laatste en het beste spul hebben en ik ben elke avond bezig met "projectjes", zoals mijn familie het noemt. Via deze site probeer ik mijn kennis met jullie te delen! Als je vragen hebt kan je altijd contact met mij opnemen.

Reacties zijn uitgeschakeld.